בדיקת קורונה מהירה ומדוייקת, 5 יחידות באריזה  |  הזמנת פריט שאינו באתר  |  סדנת הרזיה אישית  |  בעיות "נשיות"  |  Isatis Spray – טיפול סיני בגרון להקלה מיידית  |  הפרעות עיכול  |  ניקוי כבד  |  גמילה מעישון  |  



סרטן ורפואה סינית
דף הבית >> הבלוג שלנו >> סרטן ורפואה סינית
הטיפול הרפואי בסרטן כולל חשיפה של החולה לכמויות עצומות של רעלים, שלגוף אין כל סיכוי להתמודד עמם בהצלחה וללא כל תופעות לוואי.

טיפול סיני משלב קודם כל תמיכה במערך החיסוני והלימפתי ועוזר לגוף לנקז את החומרים הכימיים העודפים. זאת עושים על ידי פרוטוקולי טיפול בדיקור לכל אורך תקופת הטיפול הרפואי.

הטיפול משפר את תפקוד הגוף ומצמצם משמעותית את תופעות הלוואי של הטיפול הכימותרפי, קרי חולשה, בחילות, הרדמויות של קצות הגפיים ועוד.

מטרתנו העיקרית היא לצמצם רגישות באזורי רפלקס לימפתיים (בצוואר ובבטן), רפלקסים המעידים על רמות גבוהות של רעלים (באזור בלוטת התריס והכבד) ועומס במערכת העצבים המרכזית.

כמו כן, נשלב תפריט תזונתי נטול חומרים סינטטיים, סוכרים פשוטים, בשר אדום או משומר, יש להרבות בצריכת דגנים מלאים, קמח מלא, שיבולת שועל, ירקות ירוקים וכן חלבון דל שומן.

ניתן להתאים פורמולת צמחי מרפא אישית בהתאם למצב. מקובל לעשות שימוש בצמחים אנטי סרטניים, מחזקי חיסון ומנטרלי רעלים. נפוץ השימוש בשורש האסטרוגולוס, במטרה לקדם את פעילות מערכת החיסון ואת עמידותה.

ברפואה הסינית המסורתית נפוץ השימוש בצמח מזה שנים רבות. אסטרוגולוס מכיל חומרים שנחקרו מעבדתית ונמצאו כתורמים לבריאות הגוף ומפחיתים את נזקי הרדיקלים החופשיים (הגורמים לסרטן).

הצמח מקדם יצור תאי הגזע במוח העצם וברקמות הלימפטיות ומעודד את התפתחותם לתאים חיסוניים. נראה כי הוא מעורר את התאים הללו ממצב של "מנוחה" למצב של פעילות מוגברת.


להקל על חולי סרטן עם רפואה סיניתבמחקר של אוניברסיטת אינדיאנה, נמצא כי חרצית ריחנית מגבירה את יכולתה של הכימותרפיה לסרטן שד לחדור לתא הסרטני, כך גם הג'ינסנג אל מול סוג כימותרפיה אחר.

ישנם תוספי מזון חיוניים שנמצאו מחקרית כמשפרים את יעילות התרופות הכימותרפיות ומפחיתות את רעילות הכימותרפיה עד כדי צמצום תופעות הלוואי שלה.

צריכה נמוכה של אנטי-אוקסידנטים אצל ילדים חולי לוקמיה מגדילה הסיכוי לתופעות לוואי (מחקר של אוניברסיטת קולומביה, ניו יורק).

חלק מהתרופות הכימותרפיות יוצרות רדיקלים חופשיים, הגורמים לרוב לנזק ריאתי (פיברוזות), פגיעה נוירולוגית (הרדמות הקצוות) וכן נזק לשריר הלב והכליות.

לכן שילוב של אנטיאוקסידנטים כגון סלניום, ויטמין C ו-E (לא עם נוגדי קרישה) וקואנזים CQ10, עשוי לצמצם את הסיכוי לתופעות אלו.

צריכת ויטמין C גם מצמצמת את יכולתו של התא הסרטני לצרוך סוכר הנחוץ להתרבותו (הם מתחרים על אותם רצפטורים בתא).

צריכת בטא-קרוטן, גלוטטיון ושמן ויטמין E מונעים נזק לרירית מערכת העיכול (מוקוסיטיס), שכן ירידה בכמות חומרים אנטי אוקסידנטיים בגוף קשורות להפרעות אכילה אצל חולים.


להקל על חולי סרטן עם רפואה סיניתלהפרעות מערכת העיכול כתוצאה מכימותרפיה (בעיקר בחילות) ניתן להעזר בג'ינג'ר ומגנזיום. כמו כן תרגלו נשימות עמוקות והימנעו ממזון חם מדי ומתובל.


להקל על חולי סרטן עם רפואה סיניתלהרדמות הקצוות (נוירופתיה פריפרית) יעילים קיו 10, אצטיל ל-קרניטין וויטמין e. צמח היפריקום מפחית שלשולים. CQ10 בצורה שומנית מונע פגיעה בשריר הלב (רעילות לבבית) במהלך כימותרפיה.


להקל על חולי סרטן עם רפואה סיניתלכיבים ואפטות בפה ניתן לעשות שטיפות פה עם שמן אורגנו (אנטי פטרייתי) ואבץ."
 
להלן הארותי (נכון ב"א") למאמר:
 
ברפואה הסינית משתמשים בפורמולות צמחים המנוסות מזה שנים רבות ושנחקרו רבות במערב.
במיוחד בצמחים ממשפחת הפטריות שלהן יכולת לחזק את המערכת החיסונית ולהלחם בסרטן.
 
שלא כמו ברפואה קונבנציונאלית - מגוון המבחר הינו עצום עד אין סופי מכיוון שרוב ההרכבים "נתפרים" על החולה על פי נתוניו האישיים ומכך, כנראה, אחוז ההצלחה הגבוה.
כמו כן, מאז שנכתב המאמר נמצאו צמחים נוספים היעילים בטיפול ומניעת תופעות לוואי של הטיפול הקונבנציונאלי.
 
 
 
 
 
 
בתיבה מימין תוצאות מחקר הממליצות על דיקור סיני כחלק מטיפול יעיל בתהליך ההחלמה מסרטן שד.
סימנתי באדום את מסקנות המחקר..

 

ציסטות בשדיים

תאור כללי: ( במאמר זה אין התייחסות לגידולים ממאירים )   שדיים פוליציסטיות הינן שדיים עם גושים דמויי שקית וממולאים בנוזל המצויים בתוך השדיים. ייתכנו הבדלים בין השדיים כאשר באחד ייתכנו יותר מאשר בשני. התיאור הכללי של הגוש הינו עגול או אובאלי שגבולותיו ברורים. בתחושת מגע, הגוש מורגש כבלון מלא מים אך לעיתים תתכן תחושת גוש נוקשה.   הציסטות עלולות להיות כואבות ומדאיגות אולם ברוב המקרים הינו שפיר. תופעה זו אופיינית לנשים בגילאים 30-40 ונעלמת אחרי גיל המעבר, אולם עלולה להמשך עקב טיפול הורמונלי. הציסטות יכולות להיות חלק ממחלה פיברוציסטית. תתכנן החמרה בנפיחות ובכאבים לקראת סוף המחזור או בהריון.   הרפואה הסינית מציעה פתרונות חכמים ומנוסים לבעיה. בסוף הכתבה התייחסת סינית ופתרונות
מעבר לכך יש לנו הרכב צמחים סיני מאאד יעיל לסילוק ציסטות בשדיים





מ


פעילות רפואית
אנטי-בקטריאלי, אנטי-ויראלי, אנטי-פטרייתי, אנטי-סרטני, מחטא (חיצוני), ממריץ מרה, ממריץ\משפעל חיסון, מנקז לימפתי, מתמיר (אלטרטיבי), נוגד זיהום, נוגד גידולים ממאירים, נוגד חמצון, סופח.

התוויות
עיקריות:
גידולים ממאירים, מחלות ויראליות (טיפול), קונדילומות (HPV).

משניות: אבני מרה, גודש לימפתי, דלקת כיס\דרכי המרה, דלקת הערמונית, הליקובקטר פילורי, הרפס, זיהומים ודלקות במערכת הנשימה העליונה, זיהומים ודלקות במערכת הנשימה התחתונה, זיהומים אקוטיים במערכת העיכול, זיהומים ודלקות בדרכי השתן (אקוטי), חולשה חיסונית, יבלות (חיצוני), סרטן (תמיכה ומניעה), פינוי רעלים (דה-טוקסיפיקציה), פטרת בעור (חיצוני), פטרת וגינלית, פטרת וגינלית (חיצוני), פרונקלים וזיהומים תת-עוריים, ציסטות, קונדילומות (חיצוני), קנדידה רב-מערכתית, שפעת והצטננות, שרירנים ברחם (מיומות).
רגישות, תופעות לוואי, תגובות ביניים, התוויות נגד ורעילות
ידועים מספר מקרים של אלרגיה מקומית כתוצאה מחשיפה לצמח; תופעות לוואי נוספות כוללות רעילות לכבד, רעילות לכליות, המרצה של גידולים ואנמיה המוליטית אוטו-אימונית;
- רעילות לכבד: נטילת הצמח עלולה לגרום לפגיעה בכבד או לשיבושים בפעילותו. ה-FDA האמריקאי ערך בחינה של 18 מקרים אשר דווחו בין 1992 ל-1994. מתוכם, ב-13 מקרים נתגלו ראיות לרעילות בכבד. בעשרה מקרים המטופלים צרכו תה של הצמח בלבד וביתר המקרים השתמשו בתכשירים שכללו את הצמח לצד צמחים נוספים. התופעות נצפו בטווח של 3 עד 52 שבועות אחרי הנטילה ונפתרו בטווח של שבוע אחד עד 17 שבועות לאחר הפסקת השימוש. בארבעה מקרים נצפתה החמרה של התופעות לכלל שחמת. בשני מקרים נוספים הידרדר המצב לכלל אי ספיקת כבד והמטופלים נזקקו להשתלת כבד. בעקבות הדברים פרסם ה-FDA אזהרה בנוגע לשימוש בצמח. בחינה נוספת של חלק מהמקרים (Watt et al., 1994
) העלתה שכבר לפני השימוש בצמח סבלו המטופלים ממחלות כבד או מבעיות תפקודיות בו.
- רעילות לכליות: קיים דיווח בודד על אודות אישה בת 56 אשר צרכה 3-4 כוסות של תה מן הצמח במשך שלושה חודשים. האישה סבלה ממחלת כליות ומגידול ממאיר בכליה. חשוב לציין, כי עוד לפני נטילת הצמח סבלה האישה בעברה ממחלת כליות. מספר מחקרים אשר נערכו בבעלי-חיים (מינונים של 0.5%-1% מן הדיאטה הכוללת למשך שנה ויותר) הראו גם הם תופעות של רעילות לכליות.
- המרצת גידולים: במחקר בלתי מבוקר אשר נערך עם אנשים שסבלו מגידולים ממאירים נצפה מספר גדול של מקרים אשר בהם הייתה המרצה של הגידול. תוצאות דומות נצפו במחקרים אשר נערכו בבעלי-חיים במחקרים ניתנה התרכובת
NDGA, מהצמח, במינונים לא ידועים.
- אנמיה המוליטית אוטו-אימונית: נטילה של הצמח עלולה לגרום לתמונה סרולוגית אשר דומה לסינדרומים אוטו-אימוניים. במקרה אחד נצפתה תוצאה חיובית בבדיקת אנטי-גלובולין אשר נגרמה עקב הימצאות של נוגדנים מסוג -
IgG1.

אחת ההשערות בנוגע למנגנון הפעולה של הצמח מייחסת את השפעתו לנוכחותה בצמח של התרכובת
NDGA, שהיא בעלת פעילות נוגדת חמצון חזקה. לעתים, בעקבות שינויים מטבוליים ביולוגיים, התרכובת הופכת למחמצנת בעצמה ומייצרת רדיקלים חופשיים; רצוי לשלב את הצמח עם צמחים המגנים על הכבד (דוגמת גדילן מצוי או שכיזנדרה סינית); בעת נטילת הצמח רצוי לצמצם חשיפה לרעלנים או לרדיקלים חופשיים ולהגביר צריכת נוגדי חמצון, ירקות ופירות; יש להפסיק את השימוש בצמח אם מופיעים תסמינים כגון בחילה, חום, תשישות או צהבת; הצמח אסור לשימוש באנשים בעלי מחלות כליה, מחלות כבד או הפרעות תפקודיות בכבד (צהבת, שחמת וכו') או הסטוריה שכזו. מדד רעילות LD 50: בניסוי עם עכברים; תמצית עלי הצמח בריכוז 4:1; 4-10 גרם לכל קילו משקל.

הריון: הצמח אסור לשימוש בהריון.
הנקה: הצמח אסור לשימוש בהנקה.
  ציפרני חתול : זהו צמח ממשפחת הפואתיים הנפוץ בפרו ונחשב לאחד מן הצמחים המקובלים ביותר בשימוש ברפואה המסורתית של ארץ זו. ברפואת הצמחים המודרנית משמש הצמח בעיקר כממריץ חיסוני בעל עוצמת פעילות בינונית.
חלקי הצמח בשימוש רפואי
קליפת השורש והגזע.




פעילות רפואית
אנטי-בקטריאלי, אנטי-ויראלי, אנטי-פטרייתי, אנטי-סרטני, מוריד רמות סוכר בדם, ממריץ\משפעל חיסון, מתמיר (אלטרטיבי), נוגד דלקת, נוגד גידולים ממאירים, נוגד זיהום, נוגד חמצון.

   התוויות  עיקריות: גידולים ממאירים, מחלות ויראליות (טיפול).

משניות:
דלקת מפרקים ריאומטית (RA), דלקת ריאות, הרפס, זיהומים ודלקות בדרכי השתן (אקוטי), זיהומים ודלקות במערכת הנשימה העליונה, זיהומים ודלקות במערכת הנשימה התחתונה, חולשה חיסונית, יבלות ויראליות, יתר סוכר בדם, כיב פפטי (אולקוס), מחלת הנשיקה (מונונוקליאוזיס), סוכרת, סינוסיטיס, סרטן (תמיכה ומניעה), ציסטות,קונדילומות (HPV), קנדידה רב-מערכתית, שפעת והצטננות.
 
רגישות, תופעות לוואי, תגובות ביניים, התוויות נגד ורעילות

* הערה כללית: הרכיבים הפעילים אשר זוהו בצמח הם אלקלואידים מסוג oxindole alkaloids.
קיימים שני סוגים של אותם אלקלואידים השונים במבנם הכימי:
tetracyclic oxindole alkaloids, להלן TOA ו- pentcyclic oxindole alkaloids, להלן POA. התמציות התקניות הקיימות בשוק מתוקננות בדרך כלל לפי סוג אחד של האלקלואידים, ולכן עשירות יותר בו. לפיכך, הדיווח על תופעות הלוואי והתוויות הנגד יכול להשתנות בין שני סוגי התמציות. באשר לשימוש בתמצית הנוזלית, ניתן להניח שזאת תכיל משני סוגי האלקלואידים באופן המייצג את ריכוזם בצמח.

תופעות לוואי עשויות לכלול שלשול, עצירות וקשיי עיכול. תופעות אלה הן זמניות וחולפות לרוב מעצמן.
תמציות עשירות ב-
TOA עשויות לגרום לירידה בלחץ הדם ולשלשול; תמציות עשירות ב-POA עשויות לגרום לעלייה במספר תאי הדם הלבנים בדם. כמו כן, דווחו מקרים בהם נצפתה עלייה במספר תאי הדם האדומים בקרב חולי איידס. בנוסף נצפתה החמרה של אקנה קיים בקרב נשאי הנגיף HIV. במחקר קליני כפול-סמיות נמצא כי לתמצית הצמח, העשירה ב-POA, לא היו תופעות לוואי רבות יותר מאשר לתרופת דמה (פלצבו); קיים דיווח לפיו לקתה אישה בת 35 חולת זאבת (לופוס) בכשל חריף של תפקוד הכליות (עלייה ברמת הקריאטנין בדם מ 2.0 ל 3.6 מ"ג/דצ"ל) בעקבות שימוש בתמצית של הצמח. מצבה השתפר לאחר הפסקת השימוש. יש לציין כי אישה זו סבלה בעבר מאי ספיקת כליות בעקבות מחלתה; עקב השפעתו ההיפוגליקמית של הצמח יש לנקוט זהירות בקרב חולים הנוטלים תרופות להורדת רמות הסוכר בדם, ובפרט אינסולין. קיים חשש תיאורטי משילוב הצמח עם תרופות להורדת לחץ דם; יש לנקוט זהירות בשימוש בקרב הסובלים ממחלות אוטואימוניות.
מאמר נרחב אשר פורסם אודות הצמח מפרט טווח רחב של התוויות נגד ותגובות ביניים של הצמח. בין השאר כותב המחבר, כי הצמח אסור לשימוש בקרב חולים שעברו השתלת איברים או מיועדים לעבור השתלה כזו, לרבות עור, דם או מח עצם. כמו כן מזהיר הכותב מפני שילוב של הצמח עם חיסונים, עם טיפולים הורמונליים ועם אינסולין; קיימות ראיות ראשוניות המדגימות עיכוב של ציטוכרום
P-450 בתנאי מבחנה. אמנם אין עדיין ראיות קליניות התומכות בממצאים אלו, אולם יש לנקוט זהירות בשילוב הצמח עם תרופות המפורקות בגוף באמצעות מנגנון זה, כגון תרופות ממשפחת הבנזודיאזיפינים (תרופות הרגעה), תרופות למחלת האיידס דוגמת מעכבי פרוטזות ותרופות המדכאות את מערכת החיסון דוגמת cyclosporine. דרושים מחקרים נוספים על מנת לאשש או לסתור ממצאים אלו; מדד רעילות LD 50: בניסוי שנערך בחולדות באמצעות תמצית מימית, 126.8 גרם לכל קילו משקל. בניסוי שנערך בעכברים, באמצעות תמצית מימית (שהכילה 3.5% POA), יותר מ-16 גרם לכל קילו משקל.

הריון: הצמח אסור לשימוש במהלך תקופה זו. ברפואה המסורתית הפרואנית ידועה נטילה של מינונים גבוהים של הצמח כטיפול מונע הריון. מחקרים שנערכו בבעלי חיים הצביעו גם הם על השפעתו של הצמח כמונע הריון וכגורם להשפעות מזיקות על העובר.
הנקה: קיימים חילוקי דיעות בנושא עקב מחסור במידע אמין. גורמים רשמיים מציינים שימוש במהלך תקופה זו כהתוויית נגד, לעומת גורמים אחרים הגורסים כי הצמח מתאים לשימוש בתקופה זו , אולם יש לנקוט זהירות בשימוש.
 
 
    רפואה סינית:
לפי הרפואה הסינית, חומרי ההזנה של חלב האם מקורם בווסת החודשית. ניתן לראות זאת בכך שבזמן שהאם הטריה מניקה הוסת אינה סדירה ומעטה יחסית לתקופות בהן היא לא מניקה, בנוסף ישנן נשים רבות אשר מרגישות נפיחות בחזה לפני שהוסת מגיעה. לפי תפיסה זו, הזרימה החופשית של חומרי ההזנה דרך המרידיאנים השונים לכיוון החצוצרות, השחלות והרחם היא חיונית למניעת מחלות. אם ישנה איזו חסימה בדרך שבין החזה לרחם, עשויים להיתקע חומרים שונים בחזה וליצור גושים. זו גם הסיבה בגללה חשובה וסת חודשית במחזור חודשי סדיר.

גם למרידיאן הלב יש קשר חשוב למחזור החודשי, אם אנרגית יאנג הלב חזקה הזרימה של הדם בחזה תישמר וחומרי ההזנה ישלחו לכיוון הרחם, זה ימנע מהחומרים להישאר תקועים באזור החזה וכך לא יוצרו גושים, ציסטות או גידולים.
גם קור פנימי שהוא תופעה שכיחה אצל נשים עשוי לגרום לציסטות בחזה, הקור הפנימי גורם לתופעות כמו סלידה מקור, כפות ידיים ורגליים קרות שאנו מכירים אצל הרבה נשים. קור פנימי זה נובע לרוב מחולשה של אנרגית היאנג, לרוב בלב, אך לעיתים יכול לנבוע מסיבות שונות כמו וירוסים (אפילו שפעת) שהגוף לא לגמרי התגבר עליהם, או אכילה של מזונות קרים מדי. בגלל הקור הפנימי אין תנועה טובה של האנרגיה והדם בתוך הגוף וכך קל יותר לרעלים להצטבר לנו בתוך הדם ולגרום לדם להיות סמיך יותר ו"להיתקע" בצורה של גוש בחזה. ישנן נשים רבות שבשל הקור הפנימי יצרו תופעה הנקראת לחות, שהיא תוצר לוואי של מערכת עיכול חלשה הנובעת מהכנסת המזונות הקרים לגוף, הלחות הקרה הזו עלולה להתיישב בתוך החזה ואז נראה ציסטות עם נוזל בתוכן. רגשות וציסטות בחזה מעבר לסיבות הפיזיות שיכולות להוביל לציסטות בחזה. גם סיבות רגשיות משחקות תפקיד חשוב בבריאות חזה האישה
. ישנם מספר מרדיאנים המובילים אל החזה הכוללים את הכליות, קיבה, טחול, כבד ומעטפת הלב, לפי תיאורית 5 האלמנטים, רגשות כמו שמחה, כעס, חרדה, מלנכוליות, עצב ופחד משויכים לאיברים פנימיים שונים ולמרידיאנים שלהם, כל רגש בעוצמה מוגזמת יגרום לתגובה באיבר ובמרידיאן המשויכים לו, כלומר כל רגש מוגזם יערער את ההרמוניה של אנרגית המרידיאנים ויוביל לחסימות אנרגטיות בגוף ובנפש אותם אנו עשויים לראות בחזה. הרפואה הסינית מציעה דרך טבעית, בריאה ויעילה לטפל בהפרעות בחזה הכוללות גושים שפירים וציסטות, היא עושה זאת על ידי שחרור האנרגיה התקועה בחזה וחיזוק המרידיאן הגורם לתקיעות זו בחזה על מנת שהתופעה לא תחזור על עצמה.            
 
 

תאור כללי: ( במאמר זה אין התייחסות לגידולים ממאירים )   שדיים פוליציסטיות הינן שדיים עם גושים דמויי שקית וממולאים בנוזל המצויים בתוך השדיים. ייתכנו הבדלים בין השדיים כאשר באחד ייתכנו יותר מאשר בשני. התיאור הכללי של הגוש הינו עגול או אובאלי שגבולותיו ברורים. בתחושת מגע, הגוש מורגש כבלון מלא מים אך לעיתים תתכן תחושת גוש נוקשה.   הציסטות עלולות להיות כואבות ומדאיגות אולם ברוב המקרים הינו שפיר. תופעה זו אופיינית לנשים בגילאים 30-40 ונעלמת אחרי גיל המעבר, אולם עלולה להמשך עקב טיפול הורמונלי. הציסטות יכולות להיות חלק ממחלה פיברוציסטית. תתכנן החמרה בנפיחות ובכאבים לקראת סוף המחזור או בהריון.   הרפואה הסינית מציעה פתרונות חכמים ומנוסים לבעיה. בסוף הכתבה התייחסת סינית ופתרונות

מעבר לכך יש לנו הרכב צמחים סיני מאאד יעיל לסילוק ציסטות בשדיים

לעמוד הפוסט

מחקר מאוניברסיטת קולומביה ממליץ על דיקור במקרי סרטן

"מחקר סין" הוא סקר התזונה המקיף ביותר שנעשה אי פעם באוכלוסייה אנושית. המסקנות חד משמעיות: תזונה צמחונית לא רק מפחיתה הופעת מחלות כמו סרטן ומחלות לב, היא גם עוזרת להילחם בהן. לפי ספרו החשוב של פרופ' ט' קולין קמפבל.
.....הוא שאמרנו....לא הייתי ממליץ להיות צמחוני אולם יש לאכול נכון(ישראל)
 

 
 
 
בסרטן שד - הנפוץ ביותר, ההחלמה לעיתים קשה. מחקר מאוניברסיטת קולומביה, ארה"ב, מצביע על דיקור סיני כיעיל בתהליך ההחלמה.. במרפאתינו משולבות שיטות שונות שרובן נחקרו ונמצאו יעילות אם ניתנות בזמן...
 
 
 
 
 
 
09:33 ‏05/‏04/‏2010
1. J Clin Oncol. 2010 Mar 1;28(7):1154-60. Epub 2010 Jan 25.
Randomized, blinded, sham-controlled trial of acupuncture for the management of
aromatase inhibitor-associated joint symptoms in women with early-stage breast
cancer.
Crew KD, Capodice JL, Greenlee H, Brafman L, Fuentes D, Awad D, Yann Tsai W,
Hershman DL.
Columbia University, 161 Fort Washington Ave, 10-1068, New York, NY 10032, USA.
dlh23@columbia.edu
PURPOSE Women with breast cancer (BC) treated with aromatase inhibitors (AIs) may
experience joint symptoms that can lead to discontinuation of effective therapy.
We examined whether acupuncture improves AI-induced arthralgias in women with
early-stage BC. METHODS We conducted a randomized, controlled, blinded study
comparing true acupuncture (TA) versus sham acupuncture (SA) twice weekly for 6
weeks in postmenopuasal women with BC who had self-reported musculoskeletal pain
related to AIs. TA included full body/auricular acupuncture and joint-specific
point prescriptions, whereas SA involved superficial needle insertion at
nonacupoint locations. Outcome measures included the Brief Pain Inventory-Short
Form (BPI-SF), Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis Index
(WOMAC), and Modified Score for the Assessment of Chronic Rheumatoid Affections
of the Hands (M-SACRAH) obtained at baseline and at 3 and 6 weeks. Results Of 51
women enrolled, 43 women were randomly assigned and 38 were evaluable. Baseline
characteristics were comparable between the two groups. Our primary end point was
the difference in mean BPI-SF worst pain scores at 6 weeks, which was lower for
TA compared with SA (3.0 v 5.5; P < .001). We also found differences between TA
and SA in pain severity (2.6 v 4.5; P = .003) and pain-related interference (2.5
v 4.5; P = .002) at 6 weeks. Similar findings were seen for the WOMAC and
M-SACRAH scores. The acupuncture intervention was well-tolerated. CONCLUSION
Women with AI-induced arthralgias treated with TA had significant improvement of
joint pain and stiffness, which was not seen with SA. Acupuncture is an effective
and well-tolerated strategy for managing this common treatment-related side
effect.
PMID: 20100963 [PubMed - indexed for MEDLINE]
לעמוד הפוסט

סרטן בנשים מעשנות ולא מעשנות

 
בנשים שלא עישנו מעולם שכיחות מוגברת של  עודף-משקל, בהשוואה לנשים מעשנות
 
מאת ד"ר עמית עקירוב
 
ממחקר חדש שפורסם ב-British Medical Journal עולה כי בנשים שלא עישנו מעולם שכיחות מוגברת של עודף-משקל או השמנת-יתר, בהשוואה לנשים מעשנות, בעיקר בנשים עניות, והדבר מציב אותן בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת עקב מחלה קרדיווסקולארית ומחלות אחרות על-רקע השמנה.
 
לעישון השפעות המדכאות את התיאבון ונראה כי הירידה שחלה בשיעורי עישון בעשורים האחרונים תרמה ככל הנראה לעליה בעודף-משקל והשמנת-יתר.
 
החוקרים ביקשו לבחון את הקשר בין הגורמים לתמותה, מצב חברתי והשמנה בתת-קבוצה שכללה 3613 נשים ממחקר פרוספקטיבי, ארוך-טווח, שלא עישנו מעולם.
 
הנשים גויסו למחקר בין השנים 1972-1976, כאשר היו בגילאי 45-64 שנים והיו במעקב עד 28 שנים. מדגם המחקר המלא כלל למעלה מ-15,000 נשים וגברים.
 
המשתתפים דיווחו על תעסוקה נוכחית או קודמת; במקרים בהם הנשים לא עבדו, דווח על התעסוקה של בעליהן. כך סווגו הנשים לארבע קבוצות לפי תעסוקה: דרגה I, דרגה II, דרגה III מנואלית ודרגה III לא-מנואלית ודרגה IV ו-V. המשתתפות סווגו גם לפי מדד מסת הגוף (משקל תקין, עודף משקל, השמנה מתונה, השמנה חמורה).
 
43% מהנשים שלא עישנו מעולם סבלו מעודף-משקל, 14% היו בעלות השמנה מתונה ו-5% עם השמנה חמורה.
 
החוקרים השוו את מדדי מסת הגוף של אלו שלא עישנו מעולם עם המדדים ב-3590 נשים מעשנות בהווה. הם מצאו כי עודף משקל והשמנת-יתר היו נפוצים יותר בקרב נשים שלא עישנו מעולם, בהשוואה לנשים שעישנו בהווה, בכל קטגוריות התעסוקה, ובקרב אלו שלא עישנו מעולם ונשים מעשנות בקטגוריות התעסוקה הנמוכות ביותר.
מודעה:

במהלך 28 שנות המעקב, 1796 נשים (50%) מבין 3613 הנשים שלא עישנו מעולם, הלכו לעולמן. 51% ממקרי התמותה נבעו מסיבות קרדיווסקולאריות ו-27% ממחלות ממאירות.
 
בסה"כ, 39% ממקרי התמותה בנשים בקטגורית תעסוקה I ו-II, 47% בקטגוריה III לא-מנואלית, 56% בקטגוריה III מנואלית ו-54% בקטגוריות IV ו-V.
 
בהשוואה לקטגוריות התעסוקה הגבוהות יותר (דרגה I ו-II), שיעורי התמותה מכל-סיבה היו גבוהים יותר משליש בקטגורית תעסוקה III מנואלית (שיעור יחסי של 1.35) ודרגות IV ו-V (שיעור יחסי של 1.34).
 
שיעורי התמותה מכל-סיבה היו גבוהים יותר בקבוצות התעסוקה הנמוכות יותר, בעיקר בשל שיעור גבוה יותר של השמנת-יתר, כמו גם לחץ דם סיסטולי גבוה יותר ותפקוד ריאתי ירוד.
 
מהממצאים עולה כי הירידה בשיעור העישון עשויה להוות גורם חשוב במגפת ההשמנה.
לעמוד הפוסט

סרטן אצל גברים שמנים

הסיכוי להתפשטות סרטן הערמונית גבוה יותר בגברים עם משקל עודף

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר הוצג בכנס המדעי השנתי של האיגוד האורולוגי האמריקאי (American Urological Association 2011 Annual Scientific Meeting ) עולה כי הסיכוי להתפשטות סרטן הערמונית גבוה יותר בגברים עם משקל עודף והשמנת יתר. תוצאות אלה מתאימות לתוצאות של מחקרים קודמים אשר הדגימו כי במטופלים עם סרטן ערמונית תוצאות המחלה גרועות יותר בהנתן השמנת יתר.

 

במחקר זה התמקדו החוקרים ב-287 גברים בהם המחלה חזרה לאחר ניתוח כריתה מלאה של הערמונית (radical prostatectomy ) בשל אבחנה של סרטן הערמונית. כל הגברים טופלו ב-ADT (או androgen deprivation therapy ) במטרה להוריד את רמת הטסטוסטרון בגוף, אשר עשוי לעודד את גדילת תאי סרטן הערמונית.

 

ה-BMI (או body mass index ) הממוצע של הגברים במחקר זה היה 28.3, כאשר BMI של 18.5-24.9 נחשב תקין, של 25-30 נחשב כעודף משקל, ו-BMI מעל 30 נחשב להשמנת יתר. מתוך הגברים שהשתתפו במחקר, 35% היו עם השמנת יתר (BMI מעל 30), ו-42% היו עם עודף משקל (BMI בין 25-30), כלומ, סך של 77% היו עם משקל מעל המומלץ.

 

החוקרים עקבו אחר גברים אלה במשך תקופה ממוצעת של 52 חודשים לאחר הטיפול הנוסף, ומעל 6 שנים לאחר הניתוח. הם מצאו כי BMI גבוה יותר קשור בסיכון מוגבר להתפשטות הסרטן. הגיל הממוצע של הגברים עם המשקל העודף היה 65, בעוד שהגיל הממוצע של הגברים עם המשקל התקין היה 67. הסיכון של גברים עם עודף משקל להתפשטות הסרטן היה פי 3 מגברים במשקל תקין, ואילו הסיכון של גברים עם השמנת יתר היה פי 5. החוקרים מציינים כי סיבת קשר זה אינה ברורה, וכי יתכן והורמונים משחקים תפקיד, כמו גם תהליך דלקתי מתמשך הקשור בהשמנה והעשוי לעודד גדילת תאי סרטן.

 

תוצאות אלה מתאימות לתוצאות מחקר משנת 2007 ובו נמצא כי השמנת יתר מכפילה את הסיכון לתמותה מסרטן הערמונית בגברים עם אבחנה חדשה. החוקרים מציינים כי תוצאות מחקרים אלה תומכות בהמלצות הכלליות של הרופאים לשמירה על משקל בגדר הנורמה.

 

American Urological Association (AUA) 2011 Annual Scientific Meeting

לעמוד הפוסט
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



צור קשר | מפת האתר  | תקנון האתר

* תוספי התזונה שבאתר זה אינם מיועדים לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות, ואין לראות בכתוב בפרסום זה כייחוס של סגולות אלו לתוספי תזונה אלו ואינם מהווים תחליף לטיפול רפואי כל שהוא. כל המידע שנרשם באתר זה נלקח מסיפרות מקצועית ברפואה הסינית ומסתמך על נסיון עתיר שנים  
הן בעולם והן במרפאתינו.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים